Top 3 van favoriete recepten van 2021

Top 3 van favoriete recepten van 2021

Kip tandoori salade

Ingrediënten:

  • 100 g kipfilet in stukjes
  • 2 el Griekse yoghurt 0% vet
  • 50 g gemengde sla
  • ¼ komkommer in stukjes
  • 50 g bleekselderij in halve maantjes
  • 4 kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl komijn
  • Snufje chili flakes
  • Snufje kaneel
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • 1 tl vers citroensap
  • Zout
  • Eventueel: verse koriander

Doe de stukjes kipfilet in een kom en voeg de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, koriander, komijn, chili flakes, kaneel, kruidnagelpoeder en het citroensap toe. Schep dit goed door elkaar. Voeg daarna een halve eetlepel olijfolie, één eetlepel Griekse yoghurt en wat zout toe. Meng goed door elkaar en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en bleekselderij over een bord. Verdeel vervolgens de kipfilet over de salade en maak af met een eetlepel Griekse yoghurt en eventueel wat verse koriander.

Ovenschotel met ham en spruitjes

Ingrediënten:

  • 200 g hamblokjes
  • 4 eieren
  • 400 g spruitjes, gehalveerd
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 200 ml kookroom light
  • 1½ el roomboter + extra om in te vetten
  • ½ tl cayennepeper en peper
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de hamblokjes, zonder olie, uit in een koekenpan. Verhit de boter in een wokpan en fruit de sjalotten circa 2-3 minuten. Voeg de spruitjes toe en bak deze al roerend 6-8 minuten mee. Breng op smaak met de cayennepeper en wat peper en zout. Zet het vuur laag en voeg de kookroom toe. Laat 3-4 minuten sudderen. Klop ondertussen de eieren los in een kom. Zet het vuur uit en roer de eieren en de hamblokjes door de spruitjes. Giet het geheel vervolgens in een ingevette ovenschaal en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Door de spruitjes te roerbakken blijven ze lekker knapperig. Houd je van iets zachtere spruitjes? Kook of stoom ze dan eerst circa 10 minuten. En vanaf fase 2 van het PS. programma kun je 100 g kaas 30+ over de ovenschotel strooien voordat deze de oven ingaat.

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten:

  • 1 zakje PS. food & lifestyle spaghetti
  • 40-50 g rundertartaar
  • 100 g gezeefde tomaten
  • 100 g bleekselderij in halve maantjes
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 el ui, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl oregano
  • Peper
  • Zout
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de rundertartaar toe en bak rul en gaar in 4-5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak kort mee. Voeg de gezeefde tomaten, de kruiden en peper en zout toe en laat 10 minuten pruttelen. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus.
Tip: Vanaf fase 2 lekker met een eetlepel geraspte Parmezaanse of 30+ kaas.

Wil jij ook een gezonde leefstijl ontwikkelen?

Vraag dan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Janiek

[caldera_form id=”CF5f2815b854e89″]